Vaaralliset taikatemput

Jotkut taikatempuista ovat äärettömän vaarallisia ja vaativat tekijältään erityistä tarkkuutta. Pienikin sivuliike voisi saada tempun epäonnistumaan. Moni taikuri on loukkaantunut vuosien varrella erilaisissa vaarallisissa tempuissa.

Luodin nappaaminen hampailla

Tämä jopa maailman vaarallisimmaksi taikatempuksi kutsuttu temppu on koitunut monen kohtaloksi. Tempun kulku on yksinkertainen: avustaja ampuu aseella päin taikuria, joka nappaa luodin hampaillaan ja selviää tempusta hengissä.

Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet tarpeeksi onnekkaita tempun suorittamisessa, vaan vuosien saatossa jopa 12 taikuria on tiettävästi kuollut tehdessään temppua. Näistä kuuluisin on Chung Ling Soo (eli William Robinson).

Miekkakaappi

Jokainen varmasti muistaa klassisen tempun, jossa taikurin assistentti tai yleisöstä valittu henkilö menee seisomaan todella pieneen kaappiin tai laatikkoon ja taikuri iskee miekkoja laatikon lävitse. Tempun lopuksi avustaja kuitenkin kävelee ulos kaapista täysin vahingoittumattomana.

Temppuun on useita tekniikoita, mutta usein temppu toteutetaan täysin pohjautuen erilaisiin turvapisteisiin, joihin pistäessä miekka ei osu avustajaan.

Elävältä hautaaminen

Tämä on erittäin vanha ja erittäin vaarallinen temppu. Elävältä hautaamisessa taikuri suljetaan arkkuun, joka todella haudataan monen metrin syvyyteen maan alle, josta taikuri sitten pakenee. Muun muassa David Blaine ja Criss Angel ovat selviytyneet tempusta onnistuneesti, mutta tempun teossa on mukana todellinen riski. Nouseva kalifornialainen taikuri Joe kuoli tehdessään temppua, kun arkun päälle lapioitu maa sai arkun sortumaan ja musersi taikurin kuoliaaksi.