Näin tuet kotijoukkuetta peleissä ja niiden ulkopuolella

NHL on monelle mieleinen harrastus penkkiurheilun puolelta. Jääkiekkoa pääsee katsomaan sekä televisiossa että netissä ja kuulemaan radiossa, ja erityisesti ei sovi missata oman suosikkijoukkueen peliä. Jääkiekko on meillä suomalaisilla verissä, ja sen näkee myös katukuvassa. Moni osaa kannustaa mieleistään jääkiekkojoukkuetta täysillä, mutta osaatko sinä? Nappaa tästä vinkit maksimaaliseen tukemiseen.

Olipa kotijoukkueesi sitten Oulun Kärpät, HIFK tai vaikkapa vain yleisesti Suomen Leijonat, on monia tapoja joilla voit kannustaa fanittamaasi joukkuetta. Peleissä oman suosikkijoukkueen tukeminen on erittäin helppoa. Yleensä pelipaikalla jopa myydään oman suosikin logolla varustettuja asusteita, vaatteita ja muuta oheistavaraa, kuten lippalakkeja. Tätä tavaraa voi ladata päälleen niin paljon kuin sielu sietää, sillä oman joukkueen peleissä saa osoittaa fanitustaan reilusti. Kaikkein innokkaimmat saattavat pukeutua oman mieleisen joukkueen maskotiksi, kuten erimerkiksi kärpäksi, ja osoittaa näin tukensa joukkuetta kohtaan. Myös netistä on mahdollista tilata etukäteen kaikenlaista oheistavaraa kengistä t-paitoihin, pinsseihin ja jopa takkeihin ja tietty pelipaitoihin, joilla voi osoittaa fanitustaan jopa yhdelle tietylle pelaajalle.

Normaalielämässä tällainen fanituksen osoittaminen voi tuntua liialliselta, mutta pienimuotoinenkin fanitus osoittaa muille, ketä kannustat. Yleisin tapa osoittaa kannustustaan mahtaa olla erilaisten kaulahuivien kautta, joissa kannustetun joukkueen logo näkyy selvästi. Tämä on suhteellisen luonteva tapa pukea mieluisan joukkueen logo päälle, sillä kaulahuivi on Suomessa muutenkin tärkeä talvivaruste. Erityisesti mustan takin kanssa kaulahuivin värit pääsevät oikeuksiinsa.

Kesällä taas erilaiset päähineet ovat erityisen hyvä tapa näyttää muille, kenen riveissä seisot. Lippalakkeja on yleensä tarjolla minkä tahansa joukkueen logolla varustettuna, sillä ne ovat erittäin yleisiä ja suosittuja ostoksia fanien keskuudessa.

Oman joukkueen logoa ei ole pakko pukea päälle, jos ei niin halua. Logotarran voi liimata esimerkiksi omaan autoon, niin että muutkin moottoritiellä ajelevat tietävät, ketä täällä kannustetaan. Tarroja voi liimata myös esimerkiksi lastenvaunuihin, ja lapsille (tai aikuisille) voi järjestää teemajuhlan, jossa teemana on tietysti, mikäs muu kuin oma mieluisa NHL-joukkue. Vain mielikuvitus on rajana, kun on kyseessä tosifanin faniuden osoitus.