Näin ryhdyt taikuriksi

Taikuuden harjoittaminen on mielenkiintoinen harrastus. Taikureiden häikäisevät esiintymiset ja salaperäiset illuusiot valloittavat kaikenikäisen yleisön, tämän ja taikuuden kiehtovuuden takia monet haluavat oppia taikureiksi. Taikuriksi ryhtymisessä on kuitenkin otettava paljon vastuuta, sillä se vaatii suurta omistautumista, käytännön oppimista ja aikaa.

Taikureilla on omat sääntönsä temppuja ja niiden tekijöitä kohtaan. Jokainen taikuri harjoittelee temppunsa huolellisesti ennen kuin ryhtyy tekemään niitä muiden edessä. Yksikään taikuri ei myöskään tee samaa temppua toista kertaa ellei muuta jollakin tavalla toimintatapaansa. Taikurit eivät paljasta toisten taikureiden juuri sillä hetkellä käyttämiä temppuja. Eikä salaisuuksia kuulu jakaa kuin muiden taikureiden kanssa.

Taikuriksi ryhtyessä on myös erittäin suotavaa hankkia itselleen oikeanlaiset välineet, esimerkiksi pelikortit, köydet tai nenäliinat. Välineiden avulla on oiva opetella ensiksi helpompia ja sitten hankalampia taikatemppuja ja silmänkääntötemppuja. Kun tarvittavan monta erilaista temppua on opittu, on hyvä miettiä niille sopiva järjestys ja rutiini kuvitteelliseen esiintymiseen. Kun niin kutsuttu rutiini on hyvin mietitty kannattaa suunnitella itselleen myös omanlainen ja mielenkiintoinen tyyli taikurina.

Tyyli on vaikuttava osa taikuria. On taikureita, jotka vitsailevat ja käyttävät komiikkaa osana taikuuttaan, mutta on myös taikureita, jotka ovat harvasanaisia ja salaperäisiä. Oma tyyli on tärkeä, mutta mikä on vielä tärkeämpää taikuriksi ryhtymisessä on jatkuva ja intensiivinen harjoittelu.