Ismo Leikola

Jyväskylästä kotoisin oleva Ismo Leikola on ansiokas suomalainen stand-up koomikko, joka on myös saanut maistaa menestyksen makua ulkomailla. Mies nousi kuuluisuuteen vuonna 2003 Hyppönen-Enbuske Experience -talkshowsta, jossa hän toimi ”Jyväskylän kirjeenvaihtajana”. Leikola on tehnyt neljä koko maan kattavaa kiertuetta Suomessa, esiintynyt monissa TV-ohjelmissa, julkaissut kaksi DVD:tä,ja kolme komediasingleä sekä muita musiikillisia projekteja. Lisäksi hänen saavutuksiinsa kuuluu lukuisia palkintoja.

Muutaman palkinnon mainitaksemme Leikola voitti vuoden 2003 Stand up -tulokkaan palkinnon, Vuoden Vihannes -palkinnon stand up -festivaaleilla vuosina 2005–2008, 2010 ja 2014, sekä Funniest Person in the World -palkinnon Los Angelesissa vuonna 2014. Hän on myös esiintynyt useampana vuonna Edinburgh Frindge -festivaaleilla Skotlannissa ja myös Lontoossa komedia-alan stand up show’ssa, missä kriitikko Steve Bennett ilmeisesti julisti Leikolan illan parhaimmaksi koomikoksi. Leikolan keikat eivät rajoitu Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan Suomen lisäksi, vaan mies on heittänyt keikkaa eri tapahtumissa ympäri maailmaa.

On hienoa nähdä, kuinka suomalainen stand up -koomikko menestyy ulkomailla kielimuurista/-eroista huolimatta. Hänen englanninkielistä uraansa on tuettu monella eri taholla; kansainvälisissä arvosteluissa ja ylistävissä yleisöpalautteissa monissa maissa. Leikola osoittaa, että stereotypia suomalaisista tuppisuista kuivalla huumorilla varustettuina ei ole aina totta; tuppisuut kuivalla huumorilla voivat olla hauskoja jopa englanniksi ja ulkomailla! Ihmisten naurattaminen on rajaton taito.