Harry Houdini

Yksi maailman kuuluisimmista kahlekuninkaista ja taikureista kautta aikojen on mies nimeltä Harry Houdini. Syntymänimeltään Erik Weisz syntyi Budapestissä vuonna 1874, mutta muutti perheensä mukana Yhdysvaltoihin vain muutaman vuoden ikäisenä. Vuonna 1891 eli Erik Weiszin ollessa 17-vuotias hän ryhtyi ammattimaiseksi taikuriksi ja päätti taiteilijanimekseen Harry Houdinin. Vuonna 1913 hän muutti nimensä virallisesti Harry Houdiniksi.

Harry Houdini aloitti uransa taikurina ensiksi perinteisillä taikatempuilla ja korttitempuilla, mutta ryhtyi pian kokeilemaan kahleista vapautumista. Martin Beck, kuuluisa showmies, ihastui Houdinin kahletemppuihin vuonna 1899 ja pyysi Houdinia liittymään Orpheum vaudeville –kiertueelle. Kiertue kiersi ensin ympäri Yhdysvaltoja ja myöhemmin Euroopassa. Viisi vuotta myöhemmin Harry Houdini oli kaikkien tuntema ja suosittu taikuri ja kahlekuningas.

Houdini jatkoi vuosia kierrellen Yhdysvalloissa ja esittäen omia temppujaan. Hän oli erittäin menestyksekäs ammatissaan. Martin Beck ja Harry Houdini kirjoittivat kirjoja taikatempuista ja paljastivat monien temppujen salaisuudet. Suurin osa kahletempuista selvisi oikeanlaisella voiman käytöllä, tiirikoilla tai avaimilla. Pakkopaidasta riisuutuminen taas onnistui vääntämällä oman olkapään pois sijoiltaan. Harry Houdini saattoi vääntää kummankin olkapäänsä sijoiltaan tehdäkseen kyseisen tempun.

Houdini kirjoitti useita kirjoja myös spiritismistä. Hän yritti paljastaa useita huijareita, jotka olivat huijanneet tiedemiehiä ja tutkijoita, oman taikuutensa avulla. Houdini esitti huijareiden temppuja kiertueellaan sekä neljässä eri kirjoittamassaan kirjassa ennen kuin hän menehtyi vuonna 1926 vatsakalvontulehdukseen.