David Copperfield

David Seth Kotkin, paremmin tunnettu nimellä David Copperfield, syntyi vuonna 1956 Yhdysvalloissa, New Jerseyssä. David Copperfield on yksi maailman tunnetuimmista taikureista. Copperfield aloitti harjoittelemaan taikatemppuja ollessaan 10-vuotias ja jo 12-vuotiaana hänet hyväksyttiin kaikkien aikojen nuorimpana jäsenenä Yhdysvaltojen taikuriseuraan.

Taikuuden lisäksi David Copperfield on nähty esiintyvän teatterissa ja televisiossa näyttelijänä. Jo 18-vuotiaana hän näytteli Chicagon “The Magic Man” –näytelmässä ja pian sen jälkeen hänestä tuli suosittu muuallakin maailmassa ja televisiossa. Joseph Cates, tunnettu tuottaja, auttoi Copperfieldin alkuun televisiourallaan vuodesta 1977 lähtien.

Copperfield on ansainnut 11 Guinness World Records –palkintoa, voittanut 21 Emmy palkintoa, sekä saanut tähden Hollywood Walk of Famelle. Lisäksi hän on myynyt lippujaan yli 40 miljoonaa kappaletta, mikä on enemmän kuin yksikään muu sooloviihdyttäjä.

Ansaitakseen kaiken edellä mainitun on Copperfield yllättänyt yleisöään mitä vaativimmilla illuusioilla ja tempuilla. Hänen tunnetuimpia temppujaan ovat muun muassa Vapaudenpatsaan kadottaminen, jonka Guinnessin ennätysten kirja nimesi maailman suurimmaksi taikatempuksi, Kiinan muurin lävitse kävely, sekä lentäminen. Tämän lisäksi Copperfield on hävittänyt lentokoneen ja junanvaunun sekä selvinnyt Niagaran putouksesta.

Vaikka Copperfield on ehtinyt nostattaa illuusioiden ja taikatemppujen riman korkealle, hänellä on vielä paljon suunnitelmia. Copperfieldin tulevia suunnitelmia illuusioiden parissa on muun muassa yritys suoristaa Pisan kaltevan tornin, kadottaa saaren ja kadottaa jopa kuun taivaalta.