David Blainen hengenpidätystemppu

David Blaine, maailmankuulu illusionisti, taikuri ja stuntmies, yritti vuonna 2006 rikkoa maailmanennätyksen pidättämällä hengitystään. Hän teki parhaillaan yhtä tunnetuimmista tempuistaan “Drowned Alive”, mutta Blaine kuitenkin epäonnistui yrityksessään jo hiukan yli seitsemän minuutin veden alla olemisen jälkeen.

Vuonna 2008 David Blaine yritti suorittaa suunnitelmansa maailmanennätyksen rikkomisesta uudelleen. 30. huhtikuuta Blaine esiintyi The Oprah Winfrey Show’ssa ja halusi kokeilla kyseisen ohjelman aikana maailmanennätyksen rikkomista. Aikaisempi maailmanennätys oli samalta vuodelta; Peter Colat oli pidättänyt hengitystään vain muutamaa kuukautta aikaisemmin 16 minuuttia ja 32 sekuntia.

Juuri ennen kuin David Blaine aloitti tempun laskeutumalla veden alle, hän hengitti 23 minuuttia puhdasta happea. Blainen sydän alkoi sykkiä paljon tavallista nopeammin ja se johti nopeaan hapenkulutukseen ja kivuliaaseen hiilidioksidin kerääntymiseen. Viimeisellä minuutilla Blainen syke nousi niin kovasti, että hän pelkäsi pyörtyvänsä. Blaine nousi veden pohjasta lähemmäs pintaa, jotta paikalla olevat terveydenhoitajat pääsisivät nopeasti häneen käsiksi, jos hän todella pyörtyisi.

Kaikesta huolimatta David Blaine pystyi pidättelemään henkeään puoli minuuttia pidempään kuin edellinen maailmanennätyksen suorittaja. Blainen lopullinen aika henkeä pidättäen oli 17 minuuttia ja 4 ½ sekuntia. Kyseisellä luvulla David Blainesta tuli maailmanennätyksen rikkoja ja hän pääsi suorituksellaan myös Guinnessin ennätystenkirjaan.

David Blainen maailmanennätys pysytteli rikkomattomana lähes neljä ja puoli kuukautta, kunnes syyskuussa sen rikkoi saksalainen Tom Sietas.