David Blaine

David Blaine White syntyi vuonna 1973 Brooklynissa, Yhdysvalloissa. Hän on tunnettu stuntman, illusionisti sekä esiintyvä taikuri. Hän on erityisen tunnettu stunt-tempuistaan. Blaine on esiintynyt ympäri maailmaa, sekä hän on ehtinyt rikkoa neljänkymmenenkahden vuoden iässään jo useita maailmanennätyksiä.

David Blaine nousi kuuluisuuteen vuonna 1997, kun hänen ensiesiintymisensä televisiossa David Blaine: Street Magic sai ensi-iltansa. Kyseisessä sarjassa Blaine ja hänen muutamat kuvaaja-apurinsa kiersivät Yhdysvaltoja kuvaten Blainen esiintymisiä kaupunkien kaduilla.

Vuonna 1999 Blaine suoritti yhden hänen kuuluisimmista tempuistaan. Hänet haudattiin elävältä läpinäkyvässä muoviarkussa ja sen päälle kaadettiin monia tonneja vettä. David Blaine vietti muoviarkussa seitsemän päivää juoden vain muutaman lusikallisen vettä päivässä. Toinen David Blainen tunnetuista tempuista on nimeltään “Frozen in time”. Tempun aikana hän vietti lähes 64 tuntia suuren jääkimpaleen sisällä päällään vain hiukan vaatetusta.

David Blaine on myös seissyt 35 tuntia 30-metrisen pylvään päällä. Hän on viettänyt 44 päivää syömättä läpinäkyvässä laatikossa Thames-joen yläpuolella. Vuonna 2006 Blaine pysytteli viikon veden alla hengittäen maskin avulla. Blainen tekemä maailmanennätys tapahtui henkeä pidättäen. Vuonna 2008 David Blaine onnistui pidättämään hengitystään 17 minuuttia ja 4 ½ sekuntia.

David Blainen temput ja illuusiot eivät ole samankaltaisia kuin muiden tunnetuiden taikureiden ja illusionistien. Blaine riskeeraa kehonsa ja osoittaa illusion avulla, mihin kaikkeen ihmiskeho kenties pystyy.