Dave Chapelle

Dave Chapelle on amerikkalainen televisio- ja elokuvatuottaja, koomikko, käsikirjoittaja, ja näyttelijä. Siinäpä vasta iso kasa titteleitä yhdelle miehelle! Chapelle teki elokuvadebyyttinsä Robin Hood: Men in Tights -nimisessä elokuvassa Ahchoon-roolissa vuonna 1993. Hänen ensimmäinen oma sketsikomediashow’nsa, Chapelle’s Show, näki päivänvalon vuonna 2003 Comedy Central -kanavalla. Chapelle’s Showssa mies käsitteli huumorilla amerikkalaista kulttuuria, rotueroja, politiikkaa, ja nykypäivän popkulttuuria — toisin sanoen ajankohtaisia aiheita.

Chapellen ansiolista on niin pitkä, että on vaikeaa valita mistä aloittaa. Chapelle’s Show loppui vuonna 2006, ja siihen mennessä Dave oli näytellyt 13 elokuvaroolia ja työskennellyt niin monessa televisio-ohjelmassa ja stand-up show’ssa televisiossa että niiden laskeminen tuottaa vaikeuksia. Mainitaksemme vain muutaman arvostetun show’n, Chapelle toimi Grammy-gaalan juontajana vuonna 2006, vieraili Late Show with David Lettermanissa vuonna 2014, ja The Tonight Show Starring Jimmy Fallon –show’ssa samana vuonna. Chapelle’s Show’n jälkeen Dave palasi tekemään stand-up komediaa.

Tämä kiireinen koomikko on tunnettu spontaaneista ja odottamattomista vierailuista/keikoista eri komediaan erikoistuneisiin tiloihin. Tämä osoittaa miehen intohimon stand-up komediaa kohtaan. Hän on myös tehnyt hyväntekeväisyyttä työskentelemällä Seeds of Peace International Camp -nimisellä koripalloleirillä, jonka ideana on yhdistää lapsia eri maista — pääosin Keski-idän valtioista — koripallon avulla.

Kaiken yllämainitun vuoksi on sanomattakin selvää, että Chapelle on taitava työssään. Vaikka Chapellen elämässä kiirettä piisaa, nauru raikuu siitäkin huolimatta!