Criss Angel

Christopher Nicholas Sarantakos, paremmin tunnettu esiintymisnimellään Criss Angel, on yhdysvaltalainen taikuri, illusionisti, muusikko ja Criss Angel – Tajunnanräjäyttäjä -televisiosarjan luoja. Hän syntyi vuonna 1967, mutta aloitti aktiivisen uransa taikurina ja illusionistina vasta 30 vuotta myöhemmin. Kaikesta huolimatta Criss Angel on esiintynyt televisiossa enemmän kuin yksikään muu taikuri.

Criss Angel on harrastanut taikuutta lähes koko ikänsä ja vuonna 2005 aloittaessaan tuottamaan omaa sarjaansa Criss Angel – Tajunnanräjäyttäjä hän alkoi myös kiertää ympäri maailmaa kuvausten parissa. Jo sarjan ensimmäisissä tuotantokausissa Angel esitteli katsojilleen tunnetuimmat temppunsa. Hän käveli veden päällä ja leijui ilmassa katolta toiselle. Lisäksi hän kadotti kokonaisen auton sekä leikkasi itsensä kahtia yleisön ollessa lähietäisyydellä katsomassa.

Criss Angel – Tajunnanräjäyttäjä -televisiosarja jatkui vuoteen 2010 saakka. Viiden vuoden aikana sarjassa esitettiin Angelin muita uskomattomia temppuja – muun muassa norsun kadottaminen keskeltä katua, katolta kävely seinää pitkin maahan, kulkeminen ehjän ikkunan lävitse, puusilppurin läpimeneminen ja ammutun nuolen ilmasta kiinni ottaminen.

Criss Angel on urallaan ansainnut useita palkintoja, ja lisäksi hän on monien maailmanennätysten haltija. Maailmanennätyksiä, joita Criss Angel on hallinnut, on muun muassa pisin aika veden alla, nopein pakeneminen pakkopaidasta, ja sekunnissa “metamorphosis” illuusion suorittanut –maailmanennätyksiä. Lisäksi Criss Angel on saanut kadotettua samaan aikaan suurimman määrän ihmisiä.